Зубний імплант не прижився – Що робити?

zubnyj implant ne pryzhyvsya Блог

Імплантація зуба є досить складним та відповідальним процесом. Незважаючи на високу ефективність цієї процедури, іноді стається так, що зубний імплант не приживається. Якщо така ситуація виникла, необхідно вчасно вжити заходів для запобігання подальшого поширення гнійних процесів та уникнення інших ускладнень.

Що робити, якщо зубний імплант не прижився?

зубний імплант не прижився

Якщо зубний імплант не прижився після одноетапної імплантації, він може стати джерелом незручностей та болю. У такому випадку, перш за все, необхідно звернутися до лікаря-стоматолога, який здійснював імплантацію. Лікар проведе огляд та призначить додаткові обстеження, наприклад, рентген, щоб дізнатися причину, чому імплант не прижився.

Є кілька причин, чому імплант може не прижитися:

  • недостатньої кількості кістки щелепи для того, щоб імплант міг “зафіксуватися”
  • інфекції або погіршення стану кістки після імплантації. 

Якщо імплант не прижився через відторгнення, лікар може порадити встановити імплант з іншого матеріалу.

Як уникнути ускладнень?

Необхідно дотримуватися всіх рекомендацій лікаря-стоматолога, які він надасть перед та після імплантації зуба. Однією з найважливіших рекомендацій є дотримання правил гігієни порожнини рота та імплантів.

Також можна використовувати деякі допоміжні засоби для прискорення заживлення та підвищення ефективності імплантації, такі як масаж ясен, вживання певних вітамінів та мінералів, дотримання дієти з підвищеною кількістю білка.

Оцініть статтю
Dental Tech
Додати коментар

Записатися із знижкою 10%